denizkartim DENİZKARTIM |
NOEL PAZARLARI: ALMANYA, FRANSA VE İSVİÇRE FRANKURT (1 GECE) - STRAZBURG - BASEL (2 GECE) - RIQUEWIHR - EGUISHEIM - COLMAR - MULHOUSE

NOEL PAZARLARI: ALMANYA, FRANSA VE İSVİÇRE FRANKURT (1 GECE) - STRAZBURG - BASEL (2 GECE) - RIQUEWIHR - EGUISHEIM - COLMAR - MULHOUSE

19 Aralık 2024 Perşembe - 22 Aralık 2024 Pazar tarihleri arasında olmalıdır
Tura katılacak Kişi Sayısı
Toplam Tutar
29.554,83 ₺
Tur Programı

Tur Programı

Özet
Tüm Turlar DAHİL!
Tur Programı

1.Gün - 19 Aralık 2024 Perşembe 
 İSTANBUL-FRANKFURT-HEIDELBERG-FRANKFURT

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde saat 06.00’ta buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Hava Yolları’nın TK1587 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.05’te Frankfurt’a uçuş. Yerel saat ile 10.30’ta Frankfurt’a iniş. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından havalimanından aracımız ile panoramik Frankfurt Şehir Turuna başlıyoruz. Şehir turumuzda Goethe’nin doğduğu ev, St. Bartholomew Katedrali, 600 yıllık belediye binası Römer, Eiserner Steg köprüsü, 260m yüksekliğindeki Commerzbak Binası, Zeil Caddesi, Almanya’nın en eski opera binası olan Alte Oper ve Frankfurt Noel Pazarı göreceğimiz yerler arasındadır. Bu tur sonunda Frankfurt’a yaklaşık 1 saat mesafedeki Orta Çağ’dan kalma bir masal şehri olan Heidelberg’e hareket. Varışımızla beraber panoramik Heidelberg Şehir Turuna başlıyoruz. Şehir bizi kırmızı çatılı evleri ile karşılıyor. Tarih ve doğanın iç içe geçtiği şehirde Heidelberg Şatosu, Main Köprüsü ve ünlü Maymunu, Herkül Çeşmesi, Heiliggeistkirche (Kutsal Ruh Kilisesi) ve Studentankarzer (Öğrenci Hapisanesi) göreceğimiz yerler arasındadır. Vereceğimiz serbest zamanda misafirlerimiz Heidelberg Noel Pazarının keyfini çıkarabilirler. Rehberimizin bildireceği transfer saatinde Frankfurt’a ve otelimize doğru hareket ediyoruz. Varışımızı takiben check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz Frankfurt’daki otelimizde. 

2.Gün - 20 Aralık 2024 Cuma
FRANKFURT-STRAZBURG-BASEL 

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip, Fransa’nın en güzel şehirlerinden birisi olan Strazburg’a hareket. Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk sonrası panoramik Strazburg Şehir Turuna başlıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve kentin tarihi merkezinde yer alan bir ada olan Grande Ile (şehir merkezi), Romanesk ve Gotik mimariyi bir arada görebileceğimiz Strazburg Notre Dame Katedrali, Petite France’ta 16. ve 17.yy’dan kalmış evler göreceğimiz yerlerin başlıcalarıdır. Son durağımız 1570 yılında kurulan ve Avrupa’nın en eski Noel pazarlarından birisi olan Strazburg Noel pazarı. Bu meşhur Noel pazarını görmek ve alışveriş yapmak için yılda 2 milyondan fazla kişi şehri ziyaret etmektedir. Şehir turu sonrası Noel pazarının keyfini çıkarmak için serbest zaman. Rehberimizin bildireceği saatte buluşarak Basel’e ve otelimize transfer. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk sonrası otelimize varışımızı takiben check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz Basel’deki otelimizde. 

3.Gün - 21 Aralık 2024 Cumartesi  
BASEL-RIQUEWIHR-EGUISHEIM-COLMAR-BASEL 

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Fransa'nın en masalsı şehirlerine olan panoramik Riquewihr, Eguisheim ve Colmar Turumuz için hareket. İlk durağımız yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuk ile ulaşacağımız Riquewihr olacak. Riquewihr günümüzde 16. yüzyılda olduğu gibi kalan bir köy olarak kendine hayran bırakmaktadır. Ayrıca Riquewihr, köyde üretilen Riesling ve diğer harika şarapları ile de ünlüdür. Burada yürüyerek yapacağımız gezimiz sonrası 2013 yılında favori Fransız Köyü seçilen Eguisheim’e hareket. Üzüm bağları ile çevrili sıcak ve sevimli bir Orta Çağ köyü olan Eguisheim kaliteli Alsace şarapları üretmesiyle de meşhurdur. Burada da yürüyerek yapacağımız gezimiz sonrası günün son durağı olan Colmar’a hareket. İyi korunmuş eski yapılarıyla öne çıkan kent, farklı özelliklere sahip birçok mimari eser ve müzeleriyle de bölgeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekmektedir. Rhine Nehri’nin kenarında kurulmuş olan şehirde, Noel ve yılbaşı için rengarenk ışıklı dekorlarla süslenen sokaklar ve tarihi binalar bizleri büyüleyecek. Turumuzda Colmar Old Town, St Martin’s Kilisesi, Colmar’ın simgesel mimarilerinden biri olma özelliğini taşıyan Phister Evi, Eski Gümrük Evi Koifhus, günümüzde ahşap evleri ile adeta ziyaretçileri büyüleyen Tanner’s District göreceğimiz yerlerin başlıcaları olacak. Tur sonunda vereceğimiz serbest zaman sonrasında Basel’e ve otelimize dönüş. Gecelememiz Basel’deki otelimizde. 

4.Gün - 22 Aralık 2024 Pazar
BASEL-MULHOUSE-BASEL-İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip panoramik Mulhouse ve Basel Turu için hareket. Turumuza Mulhouse ile başlayacağız. Yürüyerek yapacağımız gezimizde Rue du Sauvage’den başlayarak Place de la Reunion’a çıkan sokaklarda tarihin izlerine tanıklık edeceğiz. Şehrin ikonik yapılarından birisi olan Avrupa Kulesi ve 1390 yılında inşa edilen şehir surlarının en eski kalıntılarından biri olan Bollwerk Kulesi ve Noel döneminde önüne kurulan Pazar yeriyle şenlenen Gotik mimarisiyle St. Etienne Katedrali göreceğimiz yerler arasında olacak. Sonraki durağımız kısa bir yolculuk ile varacağımız Basel olacak. Yürüyerek yapacağımız Basel gezimizde şehrin en eski yerleşim merkezi Altstadt, Rönesans dönemi pencereleri ve altın çanı ile meşhur belediye binası Rathaus, ikonik va tarihi kırmızı binasıyla Marktplatz, şehri ikiye bölen Ren Nehri üzerinde kurulu köprü Mittlere Brücke, Basel Katedrali Basler Münster, 1400'lü yıllardan kalma sur duvarlarından geriye kalan üç şehir kapısından en görkemlisi Basel Spalentor göreceğimiz yerlerin başlıcalarıdır. Vereceğimiz kısa bir serbest zaman sonrası rehberimizin bildireceği transfer saatinde Basel Havalimanı’na doğru hareket ediyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Hava Yolları’nın TK1926 sefer sayılı uçuşu ile saat 18.05’te İstanbul’a uçuş. Yerel saat ile 23.10’ta İstanbul Havalimanı’na iniş ve turumuzun sonu. Bir sonraki keyifli gezimizde buluşmak üzere veda ediyoruz.  

 

Ücrete Dahil Hizmetler

Ücrete Dahil Hizmetler

Paket Tura Dahil Olan ve Olmayan Hizmetler
ÜCRETE DAHİL HİZMETLER
  • Türk Hava Yolları tarifeli seferleri ile IST-FRA/BSL-IST parkurunda gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti 

  • Havalimanı vergileri 

  • Belirtilen veya benzeri otellerde toplam 3 gece konaklama 

  • Programda belirtilen sabah kahvaltıları 

  • Havalimanı – otel – havalimanı transferleri 

  • Panoramik Frankfurt şehir turu 

  • Heidelberg şehir turu (70 EUR değerinde) 

  • Strazburg şehir turu (95 EUR değerinde) 

  • Riquewihr, Eguisheim ve Colmar turu (110 EUR değerinde) 

  • Mulhouse ve Basel turu (85 EUR değerinde) 

  • Türkçe rehberlik hizmeti 

  • Mesleki sorumluluk sigortası (1618 sayılı yasa gereği düzenlenen sigortadır) 
Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler
  1. Yurt dışı çıkış harcı 

  1. Schengen vize bedeli 

  1. Dahil olduğu belirtilmeyen tüm müze ve örenyeri giriş ücretleri 

  • Dahil olduğu belirtilmeyen yemekler ve yemeklerdeki içecekler 

  • Ekstra olarak belirtilen turlar 

  • Kişisel harcamalar 

  • Seyahat sağlık sigortası 

  • Tur programında dahil olduğu açıkça belirtilmemiş tüm servisler 

  • Bahşişler (kişi başı günlük 2 EUR, rehber tarafında toplanacaktır) 
Ekstra Geziler

Ekstra Geziler

Ekstra Geziler
Ekstra Geziler
Ulaşım ve Otel Bilgileri
Ulaşım ve Otel Bilgileri
Uçuş Bilgileri

19 Aralık 2024     
Türk Hava Yolları     TK1587     IST-FRA     09.05-10.30 

Konaklama - Bilgileri
4* Leonardo Royal Hotel Frankfurt vb. 
4* Courtyard by Marriott Basel vb.