denizkartim DENİZKARTIM |
KEŞİF DOLU FAS TURU Tanca, Kazablanka, Marakes, Rabat, Ouarzazate, Erfud, Chefchaouen, Tetuan, Fes, Asilah

KEŞİF DOLU FAS TURU Tanca, Kazablanka, Marakes, Rabat, Ouarzazate, Erfud, Chefchaouen, Tetuan, Fes, Asilah

17 Ekim 2024 Perşembe - 27 Ekim 2024 Pazar tarihleri arasında olmalıdır
Tura katılacak Kişi Sayısı
Toplam Tutar
74.134,31 ₺
Tur Programı

Tur Programı

Özet
17 Ekim 2024 hareketle 
Tur Programı

1. GÜN    İSTANBUL 
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Air Arabia Hava Yolları kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 20:00’da buluşuyoruz. Check-in ve bagaj işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.  

2. GÜN    İSTANBUL – RABAT – KAZABLANKA 
Air Arabia Hava Yolları tarifeli seferi ile saat 22:40’ta Rabat’a uçuş. Yerel saat ile 01:40’da varış. Varışımızın ardından alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile birlikte Rabat’taki otelimize transfer ve geceleme. Sabah kahvaltısının ardından, Rabat gezisi yapacağız.  Buregreg nehrinin okyanusa dökülen geniş deltasında, Afrika kıtasından Endülüs İspanya’sına yapılan seferler için bir askeri üs olarak kurulan Rabat, bir dönem korsanların hüküm sürdüğü bir kaleye dönüşmüştür. Fransız koloni döneminde tekrar başkent ilan edilmiş döneminin en modern binaları ile süslenmiştir. Başkent olma özelliğinin yanı sıra koloniyal mimarisi ve Udaya kalesi ile Fas Sultanlığı’nı ziyaret edenlerin önemli duraklarından birisidir. Turumuza art deko binalarla süslü Muhammed V caddesinden geçerek, V. Muhammed’in anıt mezarı ve Hassan kulesi ile Endülüs camii kalıntılarını gezeceğiz. Günün en keyifli anlarından biri, şüphesiz Udaya kalesinin daracık sokaklarından geçerek ulaşacağımız Moresk Kahvede vereceğimiz nane çayı molası ile Rabat’taki turumuz sona erecek. Ardından Kazablanka’ya transfer oluyoruz. Varışta otelimize yerleşme, akşam yemeği ve geceleme otelimizde. 

3. GÜN    KAZABLANKA – MARAKEŞ 
Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz ve ardından panoramik Kazablanka şehir turu gerçekleştirmek üzere hareket ediyoruz. Düzenli koloniyal ana caddeleri ile Afrika’nın en büyük kentlerinden Beyaz Şehir Casablanca’yı Birleşmiş Milletler Meydanı ve V. Muhammed Bulvarı panoramik turu ile başlıyoruz. Ardından meşhur Hassan Camii’ni göreceğiz. 200 metreyi bulan dev minaresi ile Atlas Okyanusu üzerine inşa edilmiş anıtsal yapıyı fotoğraflayacak, Atlas Okyanusu sahilinde yer alan Corniche (Korniş) kordon boyunda gezeceğiz. Turumuzun ardından Marakeş’e doğru yola çıkıyoruz. Varışımız ile birlikte otele transfer ve yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. 

4. GÜN     MARAKEŞ 
Sabah kahvaltısının ardından, Marakeş şehir turumuzu yapacağız. Turumuzda dünyanın en egzotik yerlerinden kabul edilen Jma El Fna Meydanı ve Marakeş tarihi medinasını keşfedeceğiz. Gerçekten binbir gece masalı gibi sahnelenen bu meydan UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jma El Fena Meydanı ve hemen yanında yer alan dev bir labirente benzeyen çarşıları gezeceğiz. Turumuzun ardından Majorelle Bahçeleri & Ali bin Yusuf Medresesi’ni keşfedeceğiz. Jacques Majorelle tarafından gezdiği ülkelerden getirdiği bitkileri birleştirerek kurulan ve çölün ortasında cennet olarak bilinen 12 dönümlük Majorelle Botanik Bahçeleri’ni görüyoruz. Binlerce egzotik çiçekler eşliğinde kendimizi masal bahçelerinde hissedeceğimiz bu bahçe içerisindeki gezimizin ardından sonraki durağımız Bin Yusuf Medresesi. Adını şehri genişletip nüfuzunu arttıran Sultan Ali İbn Yusuf’tan alan ve 1565 yılında Saadian Hanedanı tarafından yaptırılmış bu medrese, bir dönem Mağrip’teki en büyük İslam kolejiydi. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz. Sonrasında serbest zaman. Akşam, Yemekli Chez Ali Berberi Şov Gecesi’ne gideceğiz. Konaklama Marakeş’te otelimizde. 

5. GÜN     MARAKEŞ – OUARZAZATE 
Sabah kahvaltısının ardından otelden ayrılarak Ouarzazate’ye doğru yola çıkıyoruz. Yolumuz üzerinde, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Aid Ben Haddou köyünü keşfedeceğiz. Çölde Çay, Babil, Gladyatör, Arabistanlı Lawrence gibi filmlere mekan olmuş, bin yıllık geçmişi ile dünyanın et etkileyici yerleşimlerinden birisi olan bu köy ziyaretimizin ardından, yolculuğumuza devam ediyoruz. Varışta panoramik Ouarzazate’yi göreceğiz. Serbest zamanımızın ardından, Atlas Film Stüdyoları Turu’nu gerçekleştireceğiz. Asteriks, Spy Game, Babel, the Physician, Kleopatra, Atlantis, Alexandre, Prince of Persia, Kingdom of Heaven, Game of Thrones vb. filmlerin doğaya terk edilmiş dekorları bizleri şaşırtacak. Turumuzun ardından otele transfer. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. 

6. GÜN     OUARZAZATE – ERFOUD 
Sabah kahvaltısının ardından Erfoud şehrine doğru yola çıkıyoruz. Prince of Persia ve Mumya gibi dünyaca ünlü filmlerden tanıyacağınız bu destinasyonda, dünyanın en büyük çölünü keşfedeceksiniz. Erfoud’a varışı takiben gerçekleştirdiğimiz panoramik şehir turunun ardından serbest zaman. Sonrasında, 4x4 Araçlar ve Develer ile: Günbatımında Sahra Safarisi Turu yapacağız. Tarih boyunca kervanların uğrak noktası olan kamp alanından develer ve 4x4 araçlar ile gerçekleştireceğimiz bu muhteşem safari turunda, kum tepelerinin ardında günbatımını izleyip, bol bol fotoğraf çekeceğiz. Turumuzun ardından otele transfer. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. 

7. GÜN     ERFOUD – FES 
Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlayıp, Fes şehrine doğru yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden panoramik Fes şehir turu yapacağız. İslam dünyasının bir dönem lider şehirlerinden, ilim merkezi kabul edilen günümüze neredeyse el değmeden ulaşmış tek arap ortaçağ kenti Fes’te turumuza Borj tepesine çıkarak devam ediyoruz. Fes şehrinin bölgeye yerleşen ilk Müslümanlar tarafından kuruluşunu dinliyor, bilgi alıyor, şehir manzarasını seyrediyoruz. Turumuzun ardından otele transfer. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. 

8. GÜN    FES – MEKNES - TANCA 
Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlayıp, Tanca şehrine doğru yola çıkıyoruz. Yolumuz üzerinde Meknes Turu yapacağız. Dünya üzerinde Doğu kültürünün en güzel şehir kapısı olarak bilinen (Bab) Mansur kapısı ve meydanını ziyaret edeceğiz. El Hedim Meydanı ve Musevi Mahallesi görülecek diğer yerler arasında... Turumuzun ardından Tanca’ya hareket ve varışımızda panoramik Tanca şehir turu yapacağız. Doğal güzelliği ve plajları ile büyüleneceğiniz, Cebelitarik kıyısında yer alan ve Fas’ın Avrupa kıtasına en yakın liman şehri olan, Leonardo Di Caprio’nun Inspection filminin çekildiği, tarih boyunca birden fazla medeniyete ev sahipliği yapan Tanca’da küçük dar sokaklar, Medina bölgeleri ve sıra sıra dizilmiş dükkanları görme imkanı bulacağız. Konaklama ve akşam yemeği Tanca’da otelimizde. 

9. GÜN     TANCA – CHEFCHAOUEN - TETOUAN 
Sabah kahvaltısının ardından Mavi Şehir: Chefchaouen(Şafşavan) & Beyaz Şehir: Tetouan Turu’nu yapacağız. İlk durağımız 471 yılında kurulmuş ve Rif Dağları'nın eteğinde yer alan, ülkenin kuzeydoğusunda muhteşem bir manzaraya sahip, baştan başa güzellik abidesi olan ve “Mavi Şehir” olarak ünlenen Şafşavan (Chefchaouen)’a doğru yola çıkıyoruz. Tertemiz doğası ve masmavi evleri ile Şafşavan’da gerçekleştireceğimiz tur esnasında açık mavi renkte beyaz badanalı, Akdeniz dekorlu evlerin olduğu dar sokakları ve Kasbah ve Medina, El Mescid, El Adama, V. Muhammed Meydanı ve Büyük Cami görülecek yerler arasında. Sonraki durağımız Tetouan. Tarihsel bağları sebebiyle Güney İspanya izleri taşıyan ve “Beyaz Şehir” olarak ünlenen Tetouan’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Medina (Old Town), La Paloma Blanca Anıtı ve II. Hasan Cami görülecek yerler arasındadır. İspanyol mimarisinden örnekler görme fırsatı bulacağınız, dar ve merdivenli sokakları ile beyaz evlerine bayılacağınız bu turumuzun ardından otelimize dönmek üzere hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Tanca’da otelimizde. 

10. GÜN    TANCA - ASILAH - İSTANBUL 
Sabah kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerini gerçekleştiriyor ve Asilah Turu’nu yapacağız. Atlas Okyanusu’nun batı kıyısında yer alan ve tarih boyunca imparatorluklara ev sahipliği yapan bu şehir turumuzda; dar sokaklar, deniz surları boyunca uzanan gezinti yolu, Asilah Medina ve Ulu Camii panoramik olarak görülecek yerler arasında. Turumuzun ardından Tanca Havalimanı’na transfer oluyoruz. Bagaj ve check-in işlemlerinin ardından Air Arabia Hava Yolları ile saat 18:05’de İstanbul’a hareket ve gece yarısı 00:30’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na varışımızla turumuz sona eriyor. 

Ücrete Dahil Hizmetler

Ücrete Dahil Hizmetler

Paket Tura Dahil Olan ve Olmayan Hizmetler

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER 

  • Air Arabia ile Sabiha Gökçen, Tangier (Tanca) gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti. 
  • 4* Otellerde Yarım Pansiyon (Kahvaltı ve Akşam yemeği dâhil) konaklamalar 
  • Tur işleyişi esnasında, lokal standart restoranlarda alınacak tüm Öğle Yemekleri.  
  • Program içeriğinde belirtilen yerlere tüm transferler ve tüm şehir turları. 
  • Program içeriğinde  belirtilen tüm müze giriş ücretleri. 
  • Panoramik Marakeş, Tanca, Fes ve Kazablanka, Ouarzazate ve Efroud şehir turları 
  • Havalimanı-otel-havalimanı transferleri  
  • Türkçe profesyonel rehberlik hizmetleri 
  • Zorunlu Acente Mesuliyet Sigortas
Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tam Kapsamlı Seyahat Sağlık Sigortası 
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli  
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar 
  • Yemeklerde alınacak su, soğuk/sıcak, alkollü/alkolsüz her türlü içecek bedeli. 
  • Fiyata dahil olduğu açıkça belirtilmeyen hizmetler. 
  • Rehber ve şoför bahşişleri 
Ekstra Geziler

Ekstra Geziler

Ekstra Geziler
Ekstra Geziler
Bulunmamaktadır.
Ulaşım ve Otel Bilgileri
Ulaşım ve Otel Bilgileri
Uçuş Bilgileri

17 Ekim 2024 
Air Arabia
Istanbul - Rabat 22:40 - 01:40 (18 Ekim)

Konaklama - Bilgileri

*RABAT – BELERE HOTEL vb. 

*KAZABLANKA - OUM PALACE HOTEL vb.  

*MARRAKECH - BLUESEA HOTEL vb.  

*OUARZAZATE AZGHOR HOTEL vb. 

*ERFOUD - PALMS HOTEL vb. 

*FES -  FES INN HOTEL vb. 

*TANCA - KENZI SOLAZUR HOTEL vb.